کد خبر : 1515
تاریخ انتشار : یکشنبه 28 مرداد 1403 - 23:58
634نمایش

عهد رییس جمهوری با مردم زاینده رود

عهد رییس جمهوری با مردم زاینده رود

به گزارش زاینده‌رود پایدار، رئیس جمهور در کارزار انتخاباتی خود ضمن دیدار از زاینده رود بر احیاء این رودخانه تاکید ورزیدند خواسته ای که مردمان این خطه از رئیسان جمهور قبلی نیز داشتند. با بررسی این خواسته ها دو موضوع را لازم است یادآور شد. اول اینکه متاسفانه اکثر قول و قرارها محدود به کارزارهای

به گزارش زاینده‌رود پایدار، رئیس جمهور در کارزار انتخاباتی خود ضمن دیدار از زاینده رود بر احیاء این رودخانه تاکید ورزیدند خواسته ای که مردمان این خطه از رئیسان جمهور قبلی نیز داشتند. با بررسی این خواسته ها دو موضوع را لازم است یادآور شد.

اول اینکه متاسفانه اکثر قول و قرارها محدود به کارزارهای انتخاباتی بوده است و پس از راهیابی به پاستور مجالی برای ساکنان این منطقه در یادآوری به رئیس جمهور محترم در این قول و قرارها نبوده است و دوم اینکه فارغ از نوع نگرش سیاسی، دولت ها  مسیری را برای احیاء رودخانه زاینده رود انتخاب می کردند که پایان آن کاملا مشخص و به ناکجا آباد ختم می شد.

شاهد بر این ادعا نیز با گذشت بالغ بر ۲۵ سال از شروع بحران آب در زاینده رود کوچکترین نشانه ای از بهبود اوضاع این رودخانه وجود ندارد و مسیر بحرانی آن با همان شیب به سمت بدتر شدن پیش می رود و بارگذاری ها کماکان ادامه دارد.

در سالهای نخستین وجود نشانه این بحران ، شاید باور آن سخت بود که شهری مثل اصفهان در تامین آب شرب خود با مشکل مواجه باشد شهری که بنابر اعتقاد منتقدان تمام آبهای منطقه را به سمت خود سوق داده است و صد متاسفانه اینکه هیچگاه دولت ها به خود زحمت علل بروز این شرایط را در این منطقه نداده و فقط در کارزارهای انتخاباتی قول احیاء رودخانه زاینده رود داده می شود و پس از آن به این شعر بسنده می گردد که “چو دخلت نیست خرج آهسته تر کن که می‌گویند ملاحان سرودی اگر باران به کوهستان نبارد به سالی دجله گردد خشک رودی” .

تامین آب شرب کلان شهر اصفهان در طی دو دهه گذشته همواره یکی از مشکلاتی بوده است که مردم این منطقه به دلایل مختلف از قبیل محدودیت بودجه ، عناد مسئولان ، تفکر شعاری عنوان شده و غیره درگیر آن بوده اند و این شهر را بعنوان بحرانی ترین کلانشهر کشور در تامین آب شرب قرار داده است.

وجود طومار شیخ بهائی در توزیع آب رودخانه زاینده رود نشان از قدمت کشاورزی در این منطقه دارد که متاسفانه طی ۲۵ سال گذشته روند رو به افول آن مشهود است کشاورزی که از رودخانه دارای حقابه بوده و امنیت تامین آن توسط دولت ها به حاشیه رفته است.

بقاء رودخانه زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی به واسطه بی توجهی دولت ها به کلی فراموش شده است و در توجیه این بی توجهی تنها به شعر عنوان شده بسنده می شود و یا پا را فراتر گذاشته و اصفهان به دلیل عنوان کردن مشکلات ناشی از بحران آب زیاده خواه معرفی می شود.

شرایط آنچنان شکننده شده است که دیگر یارای پیگیری  حل مشکلات باقی نمانده است و در کارزارهای انتخاباتی نیز مردم دیگر دلی به قول و قرارهای این و آن نبسته اند و این موضوع شاید برای حاکمیت در کوتاه مدت خیلی نیز نامطلوب نباشد و  از این رو دغدغه زاینده رود و اجرای بهشت آباد و کوهرنگ را ندارد و هر کدام از این طرح ها را به بهانه ای به آینده واگذار کرده است و مردمان این منطقه را سرخوش از تامین آب خلیج فارس و دریای عمان به چنان غلظتی نموده است که در این طرح ها دریچه هایی برای تالاب گاوخونی و احیاء رودخانه زاینده رود تعبیه می شود که زاینده رود و تالاب گاوخونی هیچگاه رنگ بی آبی را نخواهند دید.

جناب آقای رئیس جمهور ، قبل از ورود به عهد خود با این مردمان توصیه می گردد دانش خود را با تاریخچه زاینده رود و اصفهان به روز گردانید اینکه دیگران راجع به زاینده رود و توسعه در این منطقه چه قضاوتی دارند را بعد از آگاهی از تاریخچه این رودخانه به آن بپردازید و گرنه دولت شما نیز برای توجیه عملکرد خود به همان شعر پناه خواهد برد.

همواره از وزیر نیروی خود در خصوص عمل به عهد خود پاسخ این سوال کلیدی را  مطالبه کنید که با توجه به بحران آب شرب در منطقه اصفهان ، خشک بودن شبکه های آبیاری در اکثر اوقات سال و عدم تامین آب اراضی حقابه دار ، خشک شدن زاینده رود و تالاب گاوخونی ، منابع آب پایه رودخانه زاینده رود و آبهایی که به زاینده رود منتقل شده است کجا مورد استفاده قرار گرفته است؟ پاسخ این سوال ریل گذاری برای آینده این رودخانه و تمدن شکل گرفته آن خواهد بود.

ورود نکردن و یا بی توجهی به موضوع بحران زاینده رود همانند دولت های قبل ، سرنوشت تاریکی در انتظار منطقه ای که بخشی از تاریخ کشور و مذهب رسمی کشور مدیون آن است خواهد بود که راه را برای آشفتگی های زیست محیطی ، بروز و تشدید انواع بیماری های صعب العلاج و مهاجرات ها و غیره هموار خواهد کرد.

مجمع ملی احیای زاینده‌رود

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.